11. marts 1940: Social-Demokraten taler med indenrigsminister Dahlgaard om ”de sorte konfirmationer”

Avisen Social-Demokraten kan ikke lade være med at spøge, om udsigten til at en lang række københavnske konfirmationer måske afholdes i mørke.

Avisen Social-Demokraten kan ikke lade være med også at se det komiske i, at en lang række københavnske konfirmationer måske skal afholdes i mørke.

Af Max Odsbjerg Pedersen.

I går berettede Social-Demokraten om den store luftværns- og mørklægnings øvelse, som truer med at lade konfirmationsfesterne i Københavnsområdet foregå i mørke. I den forbindelse blev det også oplyst, at afgørelsen, om hvornår denne øvelsen skulle afholdes, var indenrigsminister Dahlgaards at træffe. Avisen bringer i dag følgende udtalelse fra ministeren:

”Inderigsminister Dahlgaard skulde i Gaar have truffet Afgørelsen om, hvornaar den store Mørklægningsøvelse skulde foregaa, og det er vist ikke forkert at gætte paa, at Lørdag d. 13 og Søndag den 14. April vilde være blevet udstødt i Øvelsesmørket, hvis ikke Social-Demokraten havde berørt Problemet om Konfirmationsfesterne. Inderigsminister Dahlgaard sagde i Aftes, da vi spurgte ham, om Afgørelsen var truffet:

– Det var paa et hængende Haard blevet bestemt i Gaar, at Øvelsen skulde foregaa den 13. og 14. April. Man forelagde mig en Indstilling, hvorefter disse to Dage skulde være de bedst passende, men da jeg blev bekendt med Social-Demokratens Artikel om Konfirmationsfesterne, som nødig skulde gaa i Lyset – eller rettede i Mørket – udskød jeg Sagen til nærmere Overvejelse. Det er klart, at Jeg ønsker at tage dette betydningsfulde Spørgsmaal med i Betragtning, inden Afgørelsen falder, og derfor vil Øvelsen tidligst blive bestemt i Dag.”

Indenrigsminister Dahlgaard har altså taget problemet med konfirmationsfesterne til efterretning og vil udskyde afgørelsen, indtil andre muligheder er blevet undersøgt. Vi følger sagen tæt.Kategorier:Øvrigt nyt

Tags: , , , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: